21/04/2019

Madras Fertilizers Limited MFL Staff Nurse Vacancy 2019

Are you looking for a nursing job in Chennai? If yes, you are in the right place, this (Allnursingjobs4u) blog updates all govt nursing jobs for you only. It updates the Nursing Vacancy and Paramedical Jobs Daily Basis in govt sectors like central government and state govt Hospital nursing jobs. Read this article till the end to get all the details about Latest MFL recruitment 2019.
MFL Nurse Jobs Notification: Madras Fertilizers Limited, (MFL), a leading Public Sector Undertaking engaged in manufacturing & Marketing of Chemical Fertilizers, Bio Fertilizers, Agrochemicals & Organic Manures is looking for energetic and result-oriented talented persons for Staff nurse and paramedical jobs.
More information regarding MFL Staff Nurse Vacancy 2019 and its selection process are given below.

MFL Staff Nurse Vacancy Details

  • Name of the Posts: Jr Medical Assistant (Male)
  • Total No. of Posts: 01 Posts
  • Salary:  Rs.9270-3%-(30)/- Plus Allowances applicable
  • Educational Qualification: Diploma in Nursing & Midwifery (3 ½ years course) or B.Sc Nursing from recognized institution + Valid Registration as Nurse from State Nursing Council in India from Govt. Candidates registered in the State Nursing Council during 2018 and candidates completing the course in 2019.  
  • Age Limit: Not more than 40 years.
  • Application Fee: Rs. 250/- for Jr.Medical Assistants
  • Last Date to Apply: 22 May 2019

MFL Recruitment Selection process

For Posts (Jr. Medical Assistants ) written test/Interview will be conducted. The candidates will be called for written test/interview based on Self-Certified information along with copies of testimonials furnished by them. They should produce the original documents, in support of their meeting eligibility conditions, at the time of written test/interview.

How to Apply for MFL recruitment 2019?

Online Applications should be submitted on MFL Website http://madrasfert.co.in. On filling up the Online Application Form, the candidate should check the details that the candidate has filled in and if any corrections are required, the same should be done. Then the candidate is required to take a print of the application form. and Printed copy of the application along with self-attested copies of following documents/certificates should be sent on or before May 22, 2019 by Speed Post / Registered Post / Courier, clearly writing on the top Left Corner of the Envelope,“Application for the post of ____________ Post Code _____” addressed to
General Manager (Personnel & Administration),
Madras Fertilizers Limited,
Manali, Chennai 600068
Official Link of MFL Recruitment Notification

Essential Document Attached to Application Form

a. Age proof
b. Qualification (Provisional / Degree Certificates and Consolidated / Semester-wise mark Statements, in support of Qualification)
c. Experience Certificates, from the present / previous employer(s)
d. Disability Certificate
e. Discharge Certificate for Ex-Servicemen, if applicable.
f. Latest Pay Slip Copy, if applicable
g. A self-certified translated copy of the SC / ST / OBC / EWS /Disability Certificate.
MFL recruitment 2019

Important Dates of MFL recruitment 2019

Opening Date of Online Registration: 17/04/2019
Closing Date of Online Registration: 20/04/2019 up to 5.45 p.m.
Last Date of Submitting Hard Copy: 22/05/2019

Also See Helpful Links for All Govt Nursing Exam

-->>Questions Govt Nursing Exam (Series-I)
-->>Aiims Bhubaneswar Nurse Exam Answer key
-->>Questions Govt Nursing Exam (Series-II)
-->>Questions Govt Nursing Exam (Series-III)

19/04/2019

Railway RRB Staff Nurse Exam Preparation Questions

Model Questions for Railway RRB Staff Nurse Exam Preparation: Allnursingjobs4u blog brings Staff nurse exam Modal Paper, which is Useful for nursing students who prepare for staff nurse Recruitment exam like AIIMS, JIPMER, PGIMER, GMCH, DSSSB, RRB, RUHS, BHU, AMU, SCTIMST, KPSC, RPSC, HPSSSB, HSSC, IGNOU ESIC and All govt Staff nurse exam .you can download this question paper in pdf format link given at the end of paper.
1: Electro convulsive therapy was first introduced by

 A:-Moniz and Lima
 B:-Cerletti and Bini
 C:-Fraud and Jung
 D:-Meduna and Paracelsus

Correct Answer:- Option-B

2: The following are true about retraction except

 A:-muscle fibres permanently shortened
 B:-progressive and intense during 1st stage
 C:-special property of upper uterine segment
 D:-effects haemostasis after separation of placenta

Correct Answer:- Option-B

3: Delusion is a disorder of

 A:-Perception
 B:-Thought
 C:-Orientation
 D:-Memory

Correct Answer:- Option-B

4: Simpson grading is used to assess the completeness of surgical removal of

 A:-Gliomas
 B:-Meningiomas
 C:-Pituitary adenomas
 D:-Vestibular schwannomas

Correct Answer:- Option-B

5: Cardiac failure is most likely in pregnancy at

 A:-32 wks
 B:-1st stage of labour
 C:-3rd stage of labour
 D:-4th stage of labour

Correct Answer:- Option-D

6: The test used to detect hip instability is

 A:-Barlow's test
 B:-Weber test
 C:-Phalan test
 D:-Alen test

Correct Answer:- Option-A

7: The commonest gynaecological cause of retention urine

 A:-Vaginal operations
 B:-Ovarian tumours
 C:-Cervical fibroid
 D:-Haemato colpos

Correct Answer:- Option-A

8: Softening of cervix during pregnancy is

A:-Osiander's sign
 B:-Goodell's sign
 C:-Chadwick's sign
 D:-Chvostek's sign

 Correct Answer:- Option-B

9: Commonest false localizing sign in raised intracranial pressure is

 A:-Oculomotor nerve palsy
 B:-Abducent nerve palsy
 C:-Facial nerve palsy
 D:-Papilloedema

Correct Answer:- Option-B

10: A patient treated for infertility with clomiphene presents with sudden onset of abdominal pain and distension
with ascites. Probable cause is

A:-Uterine rupture
 B:-Ectopic pregnancy
 C:-Multi fetal pregnancy
 D:-Hyper stimulation syndrome

Correct Answer:- Option-D

11: In adults, Normal endotracheal suction pressure?

 A:- 40-90 mm of Hg
 B:- 70-140 mm of Hg
 C:- 130- 180 mm of Hg
 D:- 180-320 mm of Hg

Correct Answer:- Option-B

12: Best time to check IOP?

 A:-Early morning
 B:-After noon
 C:-Late evening
 D:-At noon

Correct Answer:- Option-A
13: World Cancer day is ...?

 A:-January 30
 B:-December 1
 C:- February 4
 D:-March 7

 Correct Answer:- Option-C

14: The vaccine which is given as intramuscular injection

 A:-Measles vaccine
 B:-BCG
 C:-OPV
 D:-DT

Correct Answer:- Option-D

15: Venom of cobra attacks on

 A:-Nervous system
 B:-Digestive system
 C:-Circulatory system
 D:-Respiratory system

Correct Answer:- Option-A

16: At how many weeks of gestation, uterus reaches the level of umbilicus

 A:-32 weeks
 B:-20 weeks
 C:-22 weeks
 D:-12 weeks

Correct Answer:- Option-C

17: MDT is a treatment approach for which disease

 A:-AIDS
 B:-Leprosy
 C:-Tuberculosis
 D:-Hepatitis

Correct Answer:- Option-B

18: What is the management of postpartum haemorrhage?

 A:-Give oxytocic drug
 B:-Start an IV infusuion
 C:-Massage uterine fundus in circular motion
 D:-All the above

Correct Answer:- Option-D

19: A child doubles it's birth weight at

 A:-6 months
 B:-8 months
 C:-10 months
 D:-12 months

Correct Answer:- Option-A

20: Photo therapy is used to treat ------ in newborns.

 A:-Physiological jaundice
 B:-Anemia
 C:-Convulsions
 D:-Fever

Correct Answer:- Option-A

21: Kidneys are composed of millions of functional units called :

 A:-Neurones
 B:-Rod cells
 C:-Nephrons
 D:-Follicles

Correct Answer:- Option-C

22: AIDS is transmitted by

 A:-Bite of bed bugs
 B:-Sitting on same bench with a patient
 C:-Sexual contact with a patient
 D:-Shaking hands with a patient

Correct Answer:- Option-C

23: The incubation period of influenza is

 A:-1-2 days
 B:-1-2 weeks
 C:-15-20 days
 D:-1-6 months

Correct Answer:- Option-A
24: Meconium is   :

 A:-Blood in urine
 B:-First stool of a new born
 C:-Breast milk produced in the first few days after delivery
 D:-Discharge from uterus after delivery

Correct Answer:- Option-B

25: Pentavalent vaccine will NOT protect a baby against the following disease

 A:-Hepatitis
 B:-Pertussis
 C:-Polio
 D:-Diphtheria

Correct Answer:- Option-C
Railway RRB Staff Nurse Exam Preparation Questions

Also See Helpful Links for All Govt Nursing Exam

-->Questions Govt Nursing Exam (Series-I)
-->Aiims Bhubaneswar Nurse Exam Answer key
-->Questions Govt Nursing Exam (Series-II)
-->Questions Govt Nursing Exam (Series-III)

18/04/2019

Model Questions of Govt Nursing Exams (Series-01)

Model Questions for all govt nursing exam 2019: Allnursingjobs4u blog brings Staff nurse exam Modal Paper, which is Useful for nursing students who prepare for staff nurse Recruitment exam like AIIMS, JIPMER, PGIMER, GMCH, DSSSB, RRB, RUHS, BHU, AMU, SCTIMST, KPSC, RPSC, HPSSSB, HSSC, IGNOU ESIC and All govt Staff nurse exam .you can download this question paper in pdf format link given at the end of paper.
1: The lack of oxygen in the tissues is known as

 A:-Anoxaemia
 B:-Anoxia
 C:-Dyspnoea
 D:-Asphyxia

Correct Answer:- Option-B

2: Which of the following antibiotics can be prescribed safety to an asthmatic on theophylline ?

 A:-Ciprofloxacin
 B:-Erythromycin
 C:-Levofloxacin
 D:-Clarithromycin

Correct Answer:- Option-C

3: Infancy is a period from

 A:-0 – 1 year
 B:-1 – 3 years
 C:-3 – 6 years
 D:-6 – 12 years

Correct Answer:- Option-A

4: All are features of Central Retinal Artery Occlusion except

 A:-Markedly narrowed retinal arteries
 B:-Massive retinal haemorrhages
 C:-'Cattle tracking' of retinal veins
 D:-Cherry red spot at macula

Correct Answer:-Option- B

5: The nutritional blindness is caused by the deficiency of

 A:-Vitamin A
 B:-Vitamin B
 C:-Vitamin D
 D:-Vitamin K

Correct Answer:- Option-  A

6: The physical modality suitable for an acute injury is

 A:-Infra red
 B:-Wax bath
 C:-Deep heat
 D:-Ice application

Correct Answer:- Option-D

7: The enzyme used as a marker for alcohol abuse is

 A:-Gamma glutamyl transferase
 B:-Alanine aminotransferase
 C:-Aspartate amino transferase
 D:-Alkaline phosphatase

Correct Answer:- Option-A
.
8: Magnesium Sulphate toxicity in Eclampsia is treated with

 A:-Vit. K injection
 B:-Fibrinogen
 C:-Protamine sulphate
 D:-Calcium gluconate

Correct Answer:-Option-  D

9. An immovable joint is called  :

 A:-Synarthrosis
 B:-Amaphiarthrosis
 C:-diarthrosis
 D:-polyarthritis

Correct Answer:- Option-  A
10. Difficulty in breathing    :

 A:-Bradycadia
 B:-Tachypnea
 C:-Dyspnea
 D:-Apnea

Correct Answer:- Option-  c

11. Which of the following regulates the core body temperature   :

 A:-Hypothalamus
 B:-Cerebrum
 c:-Medulla oblongata
 d:-cerebellum

Correct Answer:- Option-  A
Model Questions of Govt Nursing Exams

12. Difference between systolic and diastolic blood pressure is  :

 A:- Pulse deficit
 B:-Pressure deficit
 C:- pulse pressure
 D:- Hypertension

Correct Answer:- Option-  c


13. Water hammer pulse is seen in   :

 A:- Aortic regurgitation
 B:- Myocardial infarction
 c:- Heart block
 D:- DIgital Toxicity

Correct Answer:- Option-A

14. The main component of ECF is   :
 A:- Potacium
 B:- Magnesium
 C:- Phosphate
 D:- Chloride

Correct Answer:- Option- D

15.Cerebrospinal fluid is a  :

 A:- ICF
 B:- IVF
 c:- ECF
 D:- Transcellular

Correct Answer:- Option-  D

16. Size of the ET tube for a new born infant is  :

 A:- 2.5mm -4 mm
 B:- 5mm - 7mm
 c:- 4mm- 4.5mm
 D:- 8mm - 9.5 mm

Correct Answer:- Option-  A

17.which of the following will lead to cardiac arrest  :

 A:- Hypernatremia
 B:- Hypernatremia
 C:- Hyperkalemia
 D:- Hypokalemia

Correct Answer:- Option-  C

18:-Who coined the term 'Schizophrenia'?

 A:-Kraepelin
 B:-Sander
 C:-Bleuler
 D:-Mayer Gross

Correct Answer:- Option-C

19:-A client is receiving aminophylline intravenously to relieve severe asthma. Observe the client for

 A:-Visual disturbances
 B:-Hypotension
 C:-Decreased pulse rate
 D:-Decreased urinary output

Correct Answer:- Option-B

20:-The therapeutic ranges of phenytoin in adults is

 A:-10-20 µg/ml
 B:-20-30 µg/ml
 C:-30-40 µg/ml
 D:-40-50 µg/ml

Correct Answer:- Option-A
21. Which is the preferred method of opening the airway of an unconscious patient who may have suffered a neck
injury?

 A:-Head tilt, chin lift
 B:-Chin lift
 C:-Jaw thrust
 D:-Extension of neck

Correct Answer:- Option-C

22.The respiration is carried on by

 A:kidneys
 B:brain
 C:Intestine
 D:Lungs

Correct Answer:- Option-d

23. Which of the following is the appropriate route of administration for insulin?

 A: Intramuscular
 B: Intradermal
 C: Subcutaneous
 D: Intravenous

Correct Answer:- Option-c

24. Mr. Ahmed has just been admitted to your floor with onset of disruptive behavior due to unknown cause. He is prescribed haloperidol 2.5 mg intramuscularly now. The pharmacy dispenses haloperidol for injection in the form of 5 mg/mL. How much medication do you draw up to give to Mr. Ahmed?

 A: 2 mL.
 B: 5 mL.
 C: 0.5 mL.
 C: 12.5mL

Correct Answer:- Option-B

25. A muscle which flexes both hip and knee joints is

 A. anterior cruciate ligament
 B. lateral meniscus
 C. medial meniscus
 D. posterior cruciate ligament

Correct Answer:- Option-D

13/04/2019

Download Nursing Exam Model Questions PDF for ALL Nursing Exam Only

Most Possible solved MCQ for all nursing exam 2019: Allnursingjobs4u blog brings Staff nurse exam Modal Paper, which is Useful for nursing students who prepare for staff nurse Recruitment exam like AIIMS, JIPMER, PGIMER, GMCH, DSSSB, RRB, RUHS, BHU, AMU, SCTIMST, KPSC, RPSC, HPSSSB, HSSC, IGNOU ESIC and All other Staff nurse exam .you can download this question paper in pdf format link given at the end of paper.
1. Which of the following minerals should be taken by a child suffering from rickets?

(a) Potassium
(b) Calcium
(c) Sodium
(d) Iron

Ans: Calcium

2. Which of the following is an important nursing intervention for a patient with Cushing Syndrome?

(a) Left Middle Cerebral Artery
(b) Observe for hypotension
(c) Protect from infection
(d) Restrict carbohydrate intake.

Ans: Protect from infection.

3.Involvement of which of the following structures will lead to right-sided hemiplegia and aphasia?

(a) Left Middle Cerebral Artery
(b) Vertebral Artery
(c) Brain stem
(d) Right Middle Cerebral Artery.

Ans: Left Middle Cerebral Artery

4. Which one of the following is a common response expected in a patient with stroke, to the change in body image?

(a) Denial
(b) Dis association
(c) Delusion
(d) Depression.

Ans: Depression.

5. For doing nasotracheal suctioning, during which of the following patient activities, the catheter should be inserted?

(a) Swallowing
(b) Inhaling
(c) Exhaling
(d) Retching

Ans: Inhaling

6. Which of the following structures is the pacemaker of the heart?

(a) S-A node
(b) Septum
(c) A-V node
(d) Bundle of His

Ans: S-A node

7. Which of the following is intravascular fluid?

(a) Lymph
(b) Pleural fluid
(c) Plasma
(d) Synovial fluid

Ans: Plasma

8. Which of the following is an isotonic solution?

(a) Lactated Ringers
(b) Half –Normal Saline
(c) One-third Normal Saline
(d) Mannitol

Ans: Lactated Ringers

Staff Nurse Exam Solved Question paper

9. Which of the following is a first-line drug used for pain management?

(a) Acetaminophen
(b) Clonidine
(c) Morphine
(d) Ketamine

Ans: Acetaminophen

10. Which of the following is the organism that causes peptic ulcer disease?

(a) Staphylococcus
(b) Coryne bacterium
(c) Helicobacter pylori
(d) Streptococcus.

Ans: Helicobacter pylori

11. Which of the following nutrients helps for tissue repair?

(a) Vitamin
(b) Fat
(c) Carbohydrate
(d) Protein

Ans: Protein

12. Which of the following patient activities helps to relax the external anal sphincter, while administering enema?

(a) Separating the buttocks
(b) Lubricating the catheter tip
(c) Inserting the catheter slowly
(d) Breathing out through the mouth.

Ans: Breathing out through the mouth.
Download Nursing Exam Model Questions PDF

13. Which of the following is the best method to confirm placement of the nasogastric tube.

(a) Checking patient’s ability to talk
(b) Aspiration of intestinal content
(c) Introducing air and auscultating
(d) X-ray of chest and abdomen

Ans: X-ray of chest and abdomen

14. Which of the following is a common cause of orthostatic hypotension in a bedridden Patient?

(a) Increased autonomic response
(b) Decreased circulating blood volume
(c) Increased cardiac output
(d) Decreased blood pooling

Ans: Decreased circulating blood volume.

15. Which of the following body parts has a condyloid joint?

(a) Shoulder
(b) Elbow
(c) Wrist
(d) Forearm

Ans: Wrist

Latest Staff Nurse Vacancy Solved MCQ

16. Which of the following minerals should be taken by a child suffering from rickets?

(a) Potassium
(b) Calcium
(c) Sodium
(d) Iron

Ans: Calcium

18. Which of the following is a vesicant drug?

(a) Dactinomycin
(b) Morphine
(c) Azithrocin
(d) Voveran

Ans: Dactinomycin

19. Which of the following immunoglobulin are responsible for anaphylactic reactions?

(a) IgA
(b) IgE
(c) IgM
(d) IgG

Ans: IgE

20. Which of the following is an intervention for a patient with chronic obstructive pulmonary disease?

(a) Pursed-lip breathing
(b) Chronic steroid therapy
(c) High flow oxygen
(d) High Carbohydrate diet

Ans: Pursed-lip breathing

21. Which of the following conditions is caused by elevated intra ocular pressure?

(a) Glaucoma
(b) Cataract
(c) Strabismus
(d) Myopia

Ans: Glaucoma

22.Which of the following drugs provide relief of anxiety and decreases both preload and after load?

(a) Amrinone
(b) Morphine sulphate
(c) Furosemide
(d) Dobutamine

Ans: Morphine sulphate 

23. Which of the following symptoms is associated with exacerbation of multiple sclerosis?

(a) Diplopia
(b) Insomnia
(c) Asphyxia
(d) Apnea

Answer: Diplopia

24. Which of the following meal choices is suitable for a 6-month-old infant?

(a) Horlicks juice, carrots, whole milk and Rice
(b) Rice cereal, apple juice, formula
(c) Egg white, formula, and orange juice
(d) Melba toast, egg yolk, whole milk

Answer: Rice cereal, apple juice, formula

25. Which instruction should be included in the discharge teaching for the client with cataract surgery?

(a) A prescription for medication to control post-operative pain will be needed.
(b) It will be necessary to wear special cataract glasses.
(c) Over-the-counter eyedrops can be used to treat redness and irritation.
(d) The eye shield should be worn at night.

Answer: The eye shield should be worn at night

11/04/2019

Latest Staff Nurse Vacancy in Central Government Hospitals 2019

Are you looking for govt staff nurse vacancy in Delhi? If yes, you are in right place, this blog updates all govt nursing jobs for you only. It updates Nursing Vacancy and Paramedical Jobs Daily Basis in govt sectors like railway, AIIMS, VMMC and Safdarjung Hospital nursing jobs. Read this article till the end to get all details about Latest Staff Nurse Vacancy in Central Government Hospitals.

GTB Hospital Recruitment Notification 2019

Name of Organization G.T.B. Hospital, Dilshad Garden
Recruitment Notice Staff Nurse Jobs
Total Posts 01 Posts
Mode of Selection Interview
Nature of Job Contractual Jobs
Location of Job Delhi
Date of Interview 24/04/2019
Official Notification Click Here to Apply Online
GTB Hospital Vacancy 2019: Department of Pediatrics University College of Medical Sciences & G.T.B. Hospital, Dilshad Garden has published a career notification for nurses. Applications are invited for the following temporary post in the DHR sponsored project entitled “Ultrasound Guided Aspiration Plus Antibiotics Vs Antibiotics in Children with Liver Abscess: A Randomized Controlled Trial”
Essential Qualification: Diploma in Nursing or Midwifery (GNM) or equivalent and registered nurse or ANM with any state Nursing Council.
Desirable: Work experience in project with knowledge of computer & data entry

Selection Process for GTB Hospital Vacancy

The selected candidate will have to work as a full time in the project.  The posts are purely temporary and will continue only up to the presently sanctioned duration. The short listed candidates will be called for interview.  No TA/DA will be paid.

GTB Hospital Application Form 2019

Interested applicants should send hard copies of typed covering letter including detailed CV, a recent passport size photograph with self attested photocopies of all documents to the undersigned by April 24, 2019.
G.T.B Hospital Contact Details
Dr. Manish Narang
Professor of Pediatrics
Room No.605, Private Ward,
MCH Block
Guru Teg Bahadur Hospital
Dilshad Garden, Delhi-110095
_______________________________________________________________________________

All India Institute of Medical Sciences Staff nurse vacancy

Staff nurse vacancy in Delhi govt hospitals: All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) New Delhi has published an employment notification for nursing officer post for Central Government Hospitals in Delhi on behalf of Ministry of Health & Family Welfare, Government of India on Direct Recruitment basis.


The last date of submission of online application forms is 07.02.2019. For more details regarding educational qualification, experience and general conditions are given below.

Staff Nurse Vacancy in Central Government Hospitals 2019

Adv. No.15 /2019 Dated 30.01.2019
Name of Organization All India Institute Of Medical Sciences (AIIMS)
Recruitment Notice Nursing Officer Jobs
Total Posts 1372 Posts
Mode of Selection Written Test
Nature of Job Permanent Jobs
Location of Job Central Government Hospitals Delhi
Date of Interview 07/02/2019
Aiims Official Notification Click Here to Apply Online

Staff Nurse Vacancy in Central Government Hospitals

  • VMMC & Safdarjung Hospital: 1272 posts (UR-668, OBC-353, SC-161 ST-90)
  • Kalawati Saran Children Hospital: 58 posts (UR-29, OBC-13, SC-09, ST-07)
  • Lady Hardinge Medical College & Associated Hospital: 42 posts (UR-32, OBC-04, SC-05, ST-01)

Educational Qualification for Govt Nurse Job

Candidate must have passed the examination held by the Nursing Council with 3 years course in General Nursing and Midwifery or B.Sc. (Nursing) from recognized Institute. Registered as A grade Nurse with Nursing Council.

How to Apply for Nursing Officer for Central Govt. Hospitals in Delhi (DGHS)?

  • Visit Aiims Delhi official website.
  • Click on the recruitment tab.
  • search for Nursing Officer for Central Govt. Hospitals in Delhi (DGHS).
  • New tab open for online registration for NOTICE NO. 15 / 2019.



Important Dates of Govt Staff Nurse Vacancy in Delhi

Starting Date of Apply Online 31/01/2019
Closing Date of Apply Online 07/02/2019 till 1700 hrs
Date of Examination 28/02/2019
Availability of Call Letter on website / E-mail ID 19/02/2019
Time and Duration of Examination 2:00 PM – 5:00 PM, 3 hrs. (180 min.)

Scheme of Examination for Nursing Officer for Central Govt. Hospitals

    staff nurse vacancy in delhi govt hospitals
  • 200 MCQs of 200 marks with four alternatives for each question (180 MCQs related to the subject, 20 MCQs related to Aptitude / General Knowledge / General Awareness)
  • There will be negative marking of 1/3 marks for each wrong answer.
  • The qualifying marks in the Recruitment Examination will be 50% for UR, 45% for OBC and 40% for SC & ST.


Important note for ALL Candidates
1. All those who had applied in response to the Advertisement vide File No.6-1/2018 Admn-III(N), Government of India, Office of the Medical Superintendent, Safdarjung Hospital, New Delhi dated 01.08.2018 and were issued Admit cards / Hall Tickets for the Recruitment Examination for the post of Nursing Officer held on 07.10.2018 , which was cancelled vide letter No.: SJH/EC/2018-30 dated 28.11.2018, are eligible to appear in the re-examination to be conducted by AIIMS, New Delhi.
2. All those PWBD Candidates who apply afresh and those PWBD candidates who update their disability as mentioned in Section 32(1) of PWD Act 2016 but had applied in response to the Advertisement vide File No.6-1/2018 Admn-III(N), Government of India, Office of the Medical Superintendent, Safdarjung Hospital, New Delhi dated 01.08.2018 and were issued Admit cards / Hall Tickets for the Recruitment Examination for the post of Nursing Officer held on 07.10.2018 , which was cancelled vide letter No.: SJH/EC/2018-30 dated 28.11.2018, are eligible to appear in the re-examination to be conducted by AIIMS, New Delhi.
3. As the AIIMS, New Delhi is entrusted to conduct the Examination of only those candidates who had earlier issued Admit card (except PWBD candidates who are allowed to apply afresh as above), on the basis of the details filled by the candidate at the time of Registration. Hence, at this time no corrections will be entertained.
4. The eligibility, qualification, experience etc. will be determined according to the details mentioned in the Advertisement vide File No.6-1/2018 Admn-III (N), dated 01.08.2018 s as above for all candidates. Additionally, for PWBD candidate, the selection will be subject to the decision of the Technical Committee constituted for this purpose regarding assessment and suitability criterion
5. The examination will be re-conducted in Online (CBT) Mode of 03 Hours duration in centres spread all over India according to the scheme of examination mentioned below.
6. All candidates are required to visit www.aiimsexams.org. under Recruitment Tab/ Nursing Officer for Central Government Hospitals using the login credentials sent to their registered e-mail and mobile number to exercise their choice of city/cities for the Examination and choice of Hospitals in order of preference between 31/01/2019 to 07/02/2019 (up to 5:00 p.m.).
7. In case any candidate does not exercise his / her choice of centres and hospitals, he/she shall be allotted a centre/hospital at the discretion of AIIMS, New Delhi.
8. AIIMS, New Delhi reserves the right to finally allow any hospital to a selected candidate due to administrative and other requirements. This will be binding on the candidate.
9. The login credentials and password will be communicated to all those candidates who have applied earlier through their registered Email and Mobile no. In case a candidate does not exercise his / her option an Email and SMS will be sent to their registered mobile no/ Email ID. If there is no response the candidate would be allotted a centre at the discretion of AIIMS

08/04/2019

Staff Nurse Recruitment Exam Model Question Papers

Important solved Questions for all nursing exam 2019: Allnursingjobs4u blog brings all possible questions for all types of nursing exam like Aiims nursing officer exam, DSSSB nursing exam, Jipmer Staff Nurse vacancy and BHU nursing Assistant jobs for nursing aspirants. This  upcomming nursing exams may be declared any time in 2019. so stay connected with us to discuss valid question for nursing exam only.

07/04/2019

ACTREC Recruitment 2019 | TMC Staff Nurse Vacancy

Are you looking for Staff nurse vacancy in TMC Mumbai? If yes, you are in the right place, this blog updates all govt nursing jobs for you only. It updates the Nursing Vacancy and Paramedical Jobs Daily Basis in govt sectors like TMC, ESIC, AIIMS, VMMC and Safdarjung Hospital nursing jobs. Read this article till the end to get all the details about Latest TMC recruitment 2019 and ACTREC online application form.